EY NEFSİM ?
Benimle birlikte varolduğunu bilmekteyim . Cismin var edilmiş , sende konuvermiştin içime . İyilik yanımla atbaşı yürüdüğünü söylemeliyim . Bu gerçeği bütün dinler söylemekte …Yinede , ey nefsim diye sana hitap edesim geliyor .
Bana çok çektiriyorsun…Olmadık zamanlarda olmadık hallere girdiriyorsun beni. Kandırıyorsun apaçık . Uyanamıyorum sabaha .Bütün mevsimleri bahar , bütün zamanları güneşli kılıyorsun bana .
Neden aldatıyorsun beni ? Neden ama ?
Hiçbir mekanda bana rahat vermedin ?
Hapishanede seninle çok cebelleştim . savaştım desem yeridir. Kılıçlarla sana hücum ettim de tınmadın . Değişik siluetlere bürünür , farklı çehrelerle yamacıma otururdun . Gülerdin alımlı , çalımlı .
Çırılçıplak bir kadın bedeni olarak karşıma çıktığın zamanları sayarsam ,herhalde buradan başka bir şehre yol olur .
Nice makam mevki sunduğunu …Nice zenginlikler bahşettiğini , olmadık kanallarda yüzdürdüğünü zaten elalem biliyor , dillendirmeye ne hacet .
Gecelerin sessizliğinde…Hücrenin içinde , kah beyin çeperime el vurarak , kah zil takarak kafamı ütülemeni unutmadım daha . Hele o sabaha varan vakit tünelinde , ezan sesine inat yumuşak ve rahat yatak keyfini övmeni hiç sevmemiştim . Ama ses de çıkaramamış , sana karşı ayaklanmamıştım…Uyutmuştun beni.
Ya o resimler …Flaşın patladığı o resimlere bakarak , gençliğimin kaybolan iksirini bana yeniden vereceğini söyleyen neyin nesiydi ?
Bir tomar fotoğraf uzattın .Önce ikirciklendim . Alıp almamak arasında direndim . Ne olduğunu , neler çağrıştırdıklarını bilmiyordum .
Hücrenin karanlığı , hayal olarak düştüler bir bir kutudan…Hepsi hayal besleyen artezyen kuyularından farksızdırlar .
Baktım utandım …Yerin dibine geçtim .
Allah’ın kırbacı , dahası cehennem ateşi ötede beni beklerken , bir anlık hazzın elinde oyuncak mı olacaktım ?
O köprü …Sırat köprüsünden nasıl yürüyecektim ? Günahlar omuzlarımda ağırlık ederken , ayaklarıma pranga olurken ben karşıya sağ salim , tertemiz geçebilir miydim ?
Zordu .
Beni zora sokmak için her türlü dedesiseyi , planı , programı yapıyordum .
Yeniliyordum çoğu kez fendine .
Ey nefsim , peşimi hala bırakmayışına anlam veremiyordum .
Hücre hayatı bitti…Mapushane bitti…Kötülükler savruldu kenara , iyilik mecrasından dualar yükseltme çabasında iken karşıma dikilmen neden ?
Ey nefsim , ne istiyorsun benden ?
Para karşısında tökezledim …Yenildim demiyorum . Adalet karşısında kavi olmaya çalıştım , seni özledim . Nice şeytanlarla dost oldun , ittifak kurduın , yere serdin bedenimi ruhumla birlikte …Tamam dedim , tınmadın , yeter dedim , istifini bozmadın . Zafer senin geç , git dedim güldün kakır kakır .Ne istiyorsun daha ?
Bırak beni kendi halime .
Sofinin biri ne demişti ? Teneşirde ölür nefisler , oraya kadar mücadele devam eder…Dedi de ne oldu ?
Senin teneşirde de öldüğüne inanmıyorum . Makam istiyorsun , mevki istiyorsun . Cenneti burada,bir dünya da yaşama heveslisisin . ..Saltanat özlemi içindesin . Haramı helali birbirine katarak , şarap niyetine içme niyetindesin .
Ama ey nefsim , bu kadar kepazeliği sen kaldırırsın da benim kuru yanım nasıl kaldırırsın?
Ağzımı sulandırıyorsun , cennet diye cehenneme sürüklüyorsun..Cinsi latiflere aşk ipiyle bağlınıyorsun …Olmadı dakikalık hazlar sunarak beni benden çalıyorsun...Yaptığın insanlığa sığar mı , yoldaşlığa sığar mı?
Azat et beni.
Düş yakamdan…
Doymuyorsun…Doyurmuyorsun . Yeter dediğini duymadım hiç . Senin yüzünden ben de yeter diyemiyor , hiçbir şey olmamışçasına saldırıyorum sağa sola.
Gayya Kuyusunda debelenirken , yanlışa yanlış demek yerine , bulunduğum ortamı meşrulaştırmak adına binlerce kulpa tutunuyordum.
Bu gelgit nereye kadar ey nefsim….Nereye kadar beni kandıracaksın?
Zor durumdayım.
Doğru hangisi , yanlış hangisi kafamı karıştırmakla meşgulsün.
Yapma….Yazık insanlara.yazık bana işine bak nefsim , işine…Gülüyorsun , işim bu diyorsun da .
Seni en büyük düşman ilan edemiyorum.
Buna şimdilik cesaretim yok…O gücü kendimde bulduğum anda , seni ayaklarımın altına alıp ezeceğim...Ezmeliyim de.
Kurtulmalıyım senden….
Biliyorum , ölmeyecek , bitmeyeceksin , en azından susarsın ya…
Susmanda kazanç sayılır…
Kendimi donatıyorum zırhlarla , beni bekle…Kılıçlarımla sana karşı koyacağım…
Remzi Çayır
Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© remzicayir.com